Menu

Bruissteen aquarium

Een bruissteen zorgt voor een goed zuurstofgehalte in je aquarium.

Waarom een bruissteen of luchtsteen onmisbaar is voor een gezond aquarium

Als aquariumliefhebber weet je dat het behouden van gezonde watercondities cruciaal is voor het welzijn van jouw vissen en planten. Een van de belangrijkste factoren voor een gezond aquarium is een goed zuurstofgehalte. Een bruissteen in het aquarium kan hierbij helpen.

Wat is een bruissteen in het aquarium?

Een zuurstofsteen in het aquarium is een klein, poreus object dat wordt aangesloten op een luchtpomp. Wanneer de luchtpomp lucht in de bruissteen pompt, wordt deze door de poriën geduwd en in het aquariumwater vrijgegeven in de vorm van kleine belletjes. Deze belletjes verhogen het zuurstofgehalte in het water en zorgen voor beweging en circulatie.

Waarvoor dient een luchtsteen in het aquarium?

Een bruissteen in het aquarium dient verschillende doeleinden, waaronder:

  • Verhogen van het zuurstofgehalte: Zoals eerder genoemd, verhoogt een bruissteen in het aquarium het zuurstofgehalte in het water. Dit is vooral belangrijk voor vissen die veel zuurstof nodig hebben, zoals sommige soorten meervallen en baarzen.

Een andere goede optie om het zuurstofgehalte in het aquarium te verhogen is een Aquarium Oxidator.

  • Verhogen van de circulatie: De belletjes van de bruissteen zorgen voor beweging in het water en verhogen de circulatie. Dit helpt bij het verspreiden van voedingsstoffen en zuurstof door het hele aquarium.
  • Verlagen van de pH-waarde: Het gebruik van een luchtsteen in het aquarium kan ook helpen bij het verlagen van de pH-waarde. De belletjes van de bruissteen verhogen de oppervlaktebeweging van het water, waardoor koolstofdioxide wordt vrijgegeven en de pH-waarde daalt.

Hoe werkt een bruissteen in het aquarium?

Een zuurstofsteen in het aquarium werkt door middel van lucht die wordt gepompt vanuit een luchtpomp. De luchtpomp wordt aangesloten op de bruissteen en pompt lucht in de poriën van de steen, die vervolgens belletjes produceert. Deze belletjes stijgen naar het wateroppervlak en verhogen het zuurstofgehalte en de circulatie van het water.

Een bruissteen in het aquarium is onmisbaar voor een gezond en goed functionerend aquarium. Het verhoogt het zuurstofgehalte, verhoogt de circulatie en kan zelfs helpen bij het verlagen van de pH-waarde. Het is gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden en kan bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van jouw vissen en planten. Overweeg om een bruissteen in jouw aquarium te plaatsen als je dit nog niet hebt gedaan.